Activitats de Setmana Santa a Tavèrnoles

Dijous, 6 d'abril de 2017 a les 11:23

Aquesta Setmana Santa l'oficina de turisme de Tavèrnoles i Lux Mundi presenten un seguit activitats diàries per donar a conèixer diferents elements i espais patrimonials, culturals i històrics del poble.

El divendres 14 es realitzarà un taller de joies ibèriques per conèixer què s’amaga al Pla de Savassona. Un taller ideal per gaudir en família i descobrir els ibers i saber com s’empolainaven i vivien. Finalitzarà l’activitat amb la realització de les nostres pròpies joies ibèriques en un entorn màgic, el Turó de sant Feliuet de Tavèrnoles.

Pel dissabte 15 està preparada una ruta guiada pels elements patrimonials de Tavèrnoles. Durant la visita guiada es podrà descobrir algunes de les joies que amaga el poble, espais que són gairebé desconeguts, com l’aljub del Jutglar, un dipòsit que s’utilitzava per la conservació de glans, o el forn de calç del Pla del Pendís dos dels espais recuperats pel Grup de Recuperació del Patrimoni de Tavèrnoles, la ruta es complementarà amb algunes de les masies catalogades del poble: El Banús i Serrabou (per l'exterior).

Per acabar el diumenge 16 podreu descobrir l’església de Sant Esteve un magnífic exemplar de l'arquitectura llombarda, erigit cap al 1083 i modificat el 1728 amb una nova façana. En destaca el bonic campanar i la decoració externa de l’absis, i a l’interior les pintures de l’altar i les talles de Sant Esteve i Sant Isidre. Durant la visita no només es mostrarà l’església sinó que es situarà el poble de Tavèrnoles dins l’entorn de l’espai natural Guilleries- Savassona i la seva història, i també es posarà en context l’església a partir d’altres exemples d’art romànic de la zona.

Totes les activitats s’iniciaran a les 12h. i tindrà un cost de 3€ el taller i la ruta, i 2€ la visita a l’església. Podeu demanar més informació als telèfons 628 434 643 / 938 122 036 o bé per correu electrònic a info@luxmundi.cat/ turismetavernoles@tavernoles.cat.

Darrera actualització: 06.04.2017 | 11:27