El ple municipal aprova una rebaixa del 15% en l'IBI rústic pel 2018

Dimarts, 24 d’octubre de 2017

Regina Sala pren possessió com a regidora del grup d'ERC en substitució de Joan Roura que va renunciar el passat mes de juliol

Elple va començar amb un minut de silenci en memòria de Xavier Dachs, alcalde de Tavèrnoles del 2000 al 2007, i que va traspassar el passat dia 24 de setembre.

El ple va continuar donant compte de les resolucions dictaminades, de l'estat d'execucio trimestral del pressupost, així com del període mitjà de pagament a proveïdors que en el 3r trimestre del 2017 ha estat de -7,09 dies. El següent punt de l'ordre del dia va ser la presa de possessió del càrrec de regidora de Regina Sala; l'alcalde va donar-li la benvinguda i la va encoratjar a prendre part activa de la gestió municipal des del càrrec de regidora.

El ple va provar per unanimitat les ordenances fiscals pel 2018, que presenten una rebaixa del 15% en l'IBI rústic passant d'un tipus del 0,83 a un del 0,7. La resta de taxes i impostos no pateixen cap variació, així es mantenen els valors actuals de l'IBI urbà (0,90), l'impost de construccions (3%), l'impost de vehicles i la taxa de residus (74,8 € per habitatge). També es va aprovar incialment el Document Únic de Protecció Cívil Municipal (DUPROCIM) que revisa els diferents plan d'emergència vigents al municipi de Tavèrnoles.

Els darrers punts de l'ordre del dia van ser l'aprovació d'una modificació de pressupost per finançar la redacció de la modificació del catàleg de masies, la redacció d'un projecte de portada d'aigües a la zona de El Raurell i l'adquisició del terreny destinat a vorera del C. Pirineu; també es va aprovar un increment salarial de l'1% al personal de l'ajuntament i finalment es va ratificar la resolució d'alcadia d'adhesió a la contractació centralitzada dels serveis de telecomunicacions.

El ple municipal va finalitzar amb l'aprovació de dues mocions: la primera d'elles condemnant l'ús de la violència policial durant la celebració del referèndumd el passat 1 d'octubre i demanant la llibertat immediata pels empressonants Jordi Sanchez i Jordi Cuixart. La segona de les mocions aprovades demana aturar la suspensió de l'autogovern de Catalunya i manifesta el suport al Govern i al Parlament per fer efectiu el mandat popular sorgit del referèndum del dia 1 d'octubre.

 

Darrera actualització: 24.10.2017 | 12:15