Revetlles amb precaució

Dimecres, 21 de juny de 2017 a les 09:20

Entrem a l'estiu i amb ell s'acosten les revetlles, festes i esdeveniments tradicionals en els quals és habitual que s'utilitzin productes pirotècnics. Tinguem en compte una sèrie de precaucions per ajudar a minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material.

Abans de manipular els petards: Compreu els productes pirotècnics en un establiment autoritzat i no us guardeu petards a les butxaques

En encendre els petards: No subjecteu els petards amb les mans ni els acosteu a la cara ni al cos; utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic, com ara metxes o similars; enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos; si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo; i sobretot no llanceu mai petards contra ningú.

On encendre els petards amb seguretat: No llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones; no encengueu cap petard dins les cases; i vigileu que no hi hagi a la vora líquids inflamables.

No manipuleu els petards: No talleu el tro final de les traques, poden explotar amb violència i no fiqueu mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar fan metralla que pot fer molt de mal.

Darrera actualització: 21.06.2017 | 09:25