Tavèrnoles rep el projecte executiu per fer arribar la fibra òptica fins a Fussimanya

Dijous, 22 de novembre de 2018 a les 00:00

La Diputació de Barcelona ha lliurat aquest dimecres a l’Ajuntament de Tavèrnoles el projecte executiu de desplegament de microinfraestructura per a allotjar fibra òptica a l'interior de les conduccions d'aigua potable des del nucli urbà fins al dipòsit de Fussimanya.

El projecte, que ha estat elaborat pel Consorci Localret, permetrà ampliar l’actual xarxa troncal de fibra òptica per arribar fins a la zona de Fussimanya i donar servei també a les cases diseminades de la zona de Savassona.

L’obra contempla l’estesa d’un microducte de 10 mm de diàmetre per l’interior de la xarxa d’abastament d’aigua al llarg del més de 7 quilòmetres de canonada. Aquest microducte admet una capacitat màxima d’allotjament de fins a 24 fibres òptiques, per la qual cosa podria ser compartit per diferents operadores de telecomunicacions. El projecte preveu també la construcció i modificació de pericons de registre en cadascuna de les ubicacions on hi ha vàlvules a la canonada d’aigua i també en els llocs hi haurà futures xarxes de distribució de fibra òptica cap al potencials usuaris finals.

El pressupost total de l’actuació és de 104.567,28 € i des de l’Ajuntament s’ha sol·licitat el suport econòmic de la Diputació de Barcelona per tal de poder finançar l’obra.

A part de l’alcalde, Carles Banús, a l’acte de lliurament hi han assistit, la Sra. Isabel Gonzalez (Diputació de Barcelona) i els senyors Mauro Soto i Xavier Bayot (Localret). Les tres parts han coincidit a destacar la importància del treball conjunt entre els tres organismes: per una banda en determinar com a prioritat municipal l’ampliació de l’actual xarxa de banda ampla al major nombre de cases del municipi; i per altra banda en l’aposta des de la Diputació de Barcelona i el Consorci Localret per considerar aquesta prioritat com una oportunitat per dotar de solucions innovadores al territori i posar-les al servei dels ajuntaments que soliciten el suport tècnic.

 
Darrera actualització: 22.11.2018 | 17:21

Imatges

Microducte Recorregut